Round-up speeldag 18 - heren

Op speeldag 18 kwamen alleen de ploegen in de provinciale reeksen in actie. Landelijke en nationale werken dit weekend hun wedstrijden af.

In 1ste provinciale boekte de D-ploeg haar 4de overwinning op rij. Essenbeek A kwam voltallig naar Leuven, maar Wim Boon moest nog voor de match door familiale omstandigheden terugkeren naar huis. Tegen 2 C0-en en 1 C2 nam Meerdaal een blitzstart die ze niet meer zouden afgeven. Het werd uiteindelijk een stevige 12-4 overwinning. De veilige haven is in zicht. Enkel extra Vlaams-Brabantse zakkers uit landelijke kunnen nog roet in het eten gooien.
De C-ploeg vergaat het minder goed. Tegen revelatie Blauwput A speelden ze een zwakke match en verloren uiteindelijk met het kleinste verschil. De D staat nu op plaats 9 en de C een plaatsje lager op 10. 

Het resultaat van de week vinden we terug in 2de. De E haalde zeer zwaar uit tegen buur Pingouin B. Bert Janssens, Pieter Philippaerts, Rudy Reussens en Yordi De Wel lieten geen spaander heel: 16-0!
De F zal daarentegen de kelk tot op de bodem moeten ledigen. Tegen een uitgekookt TTGB C kwam het niet verder dan 5-11. Concurrent VMS B pakte een belangrijk punt tegen Smash Dolfijn C, waardoor de F op de 11de plaats blijft en nu 2 punten minder telt dan VMS. In deze reeks verzekerde TTGB A zich zo goed als van promotie door 1ste achtervolger Lembeek B terug te slaan in de topper. Lembeek B miste de koelbloedigheid en verloor alle 8 (!) belles in de 4-12 nederlaag.

In 3de provinciale behaalde de G haar 3de overwinning op rij. Op Vilvo D vervulde Kris Bogaerts zijn rol als kopman en won al zijn wedstrijden. De G verstevigt zo haar 8ste plaats.

In 4de blijft de H op titelkoers. Tegen 3 man van TTGB F kende de H en vooral Alexander Denauw geen problemen. De I zit nog steeds in de eendenvijver en blijft op zoek naar de nodige broodkruimels om behoud te verzekeren. Tegen Essenbeek D werden er net geen punten gesprokkeld. Door de eigen nederlaag (9-7) en het gelijkspel van Werchter F tegen Tacko D, zakt de I naar de 11de plaats. 
Voor de K blijft het ook bibberen tot het einde. Alle staartploegen verloren en zo blijft de K op de 10de plaats staan met 1 punt voorsprong op Vilvo F.

In 5de zorgde de L voor een kleine stunt tegen leider Smash Overijse D. Steven Gabriëls ontbond zijn duivels en leidde met 3 overwinningen de ploeg naar een 8-8.
De M verloor met 11-5 tegen een sterk TTGB G. Annabel Vanbrabant liet zich wel opmerken met 3 overwinningen waaronder haar eerste E0!
De N-ploeg blijft op zoek naar de 1ste overwinning in de play-offs. Ondanks de 4 overwinningen van Maeve Vallely kwam de N niet verder dan 9-7.