Multimove

Met de slogan: “Multimove voor kinderen: een gevarieerd bewegingsaanbod voor jonge kinderen" werd met steun van de Vlaamse overheid dit proefproject in het schooljaar 2012-2013 gelanceerd. Hieraan werd een wetenschappelijk onderzoek gekoppeld, dat heeft aangetoond dat Multimove een succesformule is voor de motorische ontwikkeling van jonge kinderen. Het project werd dus doorgezet en uitgebreid over heel Vlaanderen. Het is gericht naar kinderen van 3 tot 6 jaar en vormt een uitstekende voorbereiding op heel wat verschillende soorten sporten op latere leeftijd.

multimove_3     multimove_1

Met dit doel in het achterhoofd worden er wekelijks actieve, maar ook speelse bewegingslessen georganiseerd door gemotiveerde trainers. Concreet betekent dit dat alle kinderen tussen 3 en 6 jaar (geboortejaar tussen 2017 en 2014) elke zaterdag een uurtje komen springen, werpen, lopen, klimmen, trekken en glijden... Kortom een uurtje Multimoven!

De eerste training vindt plaats op zaterdag 12 septemer van 9u30 tot 10u30. De lessen gaan door in de sporthal van het VTI op de eerste verdieping (Dekenstraat 3 in Leuven, maar ingang via de Brabançonnestraat). De eerste les Multimove is gratis en vrijblijvend ter kennismaking. Voor een heel seizoen van 25 lessen (niet in de schoolvakanties) betaal je 75 euro. 

Vanaf dit seizoen bieden we ook initiatielessen tafeltennis aan voor de kinderen van de derde kleuterklas, het eerste en tweede leerjaar. Tijdens deze "Mini Ping" worden er spelletjes gespeeld met allerhande ballen, allerhande raketten en wordt er op het einde van de les ook echt getafeltennist. De Mini Ping sluit direct aan op de Multimove-les en zal bijgevolg elke zaterdag doorgaan van 10u40 tot 11u40. Dit het hele seizoen lang van midden augustus tot eind mei, inclusief schoolvakanties. De kostprijs voor Multimove en Mini-ping tezamen bedraagt 100 euro voor een heel seizoen.

Alle verdere vragen krijgen een antwoord via multimove@meerdaal.be

 multimove_2      multimove_4