Round-up speeldag 19 - heren

Op 3 speeldagen van het einde heeft TTC Meerdaal Leuven A zich verzekerd van de titel in Landelijke. Na de overwinning van vorige week tegen de enige achtervolger Bilzen A hadden ze aan een gelijkspel voldoende, maar toch maakten ze er een knallend titelfeest van. Tegen Schoten A werd het 15-1. De B-ploeg doet wat het moet doen en in deze fase van de competitie is dat overal punten proberen te pakken. Met het bezoek van de 2de in de stand Woudpalet Houthulst A lag dat niet zo voor de hand. Toch lieten Filip Deleersnijder, Jeroen Vandeur, Maxime Lamotte en Karel Lovenich een stunt optekenen: 9-7 winst! De B-ploeg staat nu op een mooie 6de plaats, de veilige haven is in zicht, maar nog niet bereikt.

In 1ste provinciale heeft de D zich mathematisch verzekerd van het behoud. De buren uit Werchter hebben het niet getroffen bij de 'postbedeling' en kwamen zonder Sven Demeyer, maar met een E6 naar Leuven afgezakt. Het werd een felbevochten zege (10-6) waarin Kristof Dekimpe zijn percentage van B6-winst opkrikte naar 67%. De C ging op bezoek bij leider TTGB A. Ze speelden verdienstelijk, maar dit was niet genoeg voor punten. Het werd een 10-6 nederlaag.

In 2de kreeg onze E-ploeg een stevige tegenstander voorgeschoteld. Lembeek B is nog  altijd niet zeker van het behoud en wou met 2 C4-en en 2 C6-en de punten meegraaien uit Leuven. Bert Janssens, Stefano Bonelli, Emily Moeys en Jolien Lamproye vochten zich de ziel uit hun lijf in een wedstrijd die met 9-7 in hun voordeel kantelde.

De F is kampioen in 3de! Bij de buren van Pingouin C konden ze een feestje bouwen na een uitstekende 1-15. Eerste achtervolger TTGB D verloor dan ook nog eens verrassend bij Sukarti C. Na een jaartje 3de zal deze ploeg terug in 2de spelden. Een mooier eerbetoon konden ze hun overleden ploegmaat Bart Vankerkhove niet geven. Reeksgenoot Meerdaal H verloor deze keer van Diest I: 3-13. De G blijft een openbaring voor menig pingpongliefhebber. Jeugdspelers Johan Dekimpe, Arno Philips, Kiara Roskin (allen D4) en Alexander Denauw (E0) legden leider Pingouin B (allen D0) het vuur aan de schenen en pakten ij zo na de overwinning. De match eindigden op 8-8 wat we zeker als een stunt mogen beschouwen.

In 4de maakte de I kipkap van Pingouin E (3-13). De K kon ondanks de knappe 4 op 4 van Annabel Vanbrabant geen punten pakken tegen Overijse D (6-10). Met 1 punt achter op Diest L wordt het bibberen tot op het einde. In de onderlinge confrontatie met Diest doet Meerdaal het slechter wat impliceert dat ze in de overige 3 matchen 2 punten meer moeten halen dan de mosterdschijters.

In 5de trok de L naar Diest Q. Jules Smedts werd de man van de match met 4 op 4, maar kon helaas de 9-7 niet afwenden. Meerdaal M ging verliezen bij Hurricane H, waar Mattijs Mergan weer 2 E6-en over de knie wist te leggen. De N nam het thuis op tegen Vilvo G. Mathias Genoe gaf met 3 overwinningen het goede voorbeeld voor zijn team, dat maar met 3 aantrad, maar dit hield Vilvo niet van de 5-11 zege. De O won met een onuitgegeven team tegen 3 spelers van Diest R. Voor Mirte Belsack, Mona De Volder, Daniel Ma en Maarten Lamey waren het de eerste individuele overwinningen in de interclub. Deze 12-4 gaf hen een vrijgeleide voor een uitbundig feestje.