Nationaal jeugdcriterium fase 3

Afgelopen zondag vond de derde fase van het Nationaal Jeugdcriterium plaats in Louvain-La-Neuve. Yordi, Jelle, Kevin, Sofie, Maeve en Emily waren allemaal supergemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten tijdens de laatste fase van het NJC.

Yordi mocht meedoen in de derde afdeling en moest het opnemen tegen B en C spelers. Hij speelde met momenten goed mee, maar schoot nog net een beetje te kort om een match uit de brand te slepen. Zijn vooruitgang in de verschillende slagen was wel opmerkelijk zichtbaar, dit beloofd voor de toekomst.

Jelle speelde een heel goed tornooi en slaagde er in om vier van zijn zeven matchen winnnend af te sluiten. Rekening houdende met het feit dat hij vorige keer een reeks steeg, was dit een glansprestatie van formaat. Zelfs het passieve spel dat we van Jelle gewoon zijn, maakte meermaals plaats voor offensieve bedoelingen.

Kevin had duidelijk geen last van het vroeg opstaan, want hij stond er direct van bal één. In zijn eerste matchen maakte Kevin de tegenstand bij wijze van spreke belachelijk. Uiteindelijk won Kevin vier van zijn zes matchen. De twee andere verloor hij jammer genoeg vrij nipt, maar dit doet niks af van zijn uitstekende prestatie.

Sofie kende een moeilijke start in de derde afdeling bij de dames. Er moet wel gezegd dat ze eerst haar sterkste tegenstanders trof en die waren een pak hoger geklasseerd. Naarmate de dag vorderde begon Sofie beter te spelen en ze slaagde er in om nog twee matchen te winnen tegen een C6 en een D0.

De dag begon niet al te goed voor Maeve, want ze verloor haar eerste match met het kleinste verschil in de belle. Daarna herpakte ze zich en kon ze drie matchen winnend afsluiten. Ondanks de drie overwinningen moest ze zich jammer genoeg vier keer gewonnen geven.

Emily speelde sterk, maar werd niet altijd beloond voor het harde werk. Zo moest ze enkele keren nipt de duimen leggen in de belle.. Emily gaf niet op en zette een prestatie van formaat neer door een B2 te verslaan. Ze wist ook nog een C6 makkelijk over de knie te leggen. Uiteindelijk won ze 2 van haar 6 matchen.

De coaches Kiara, Kim en Jorn waren zeer tevreden met het geleverde spel en de mooie resultaten. En nu op naar de Vlaamse Kampioenschappen!