BK klassementen

Alexander Denauw acteerde op hoog niveau bij de heren E en versloeg een E2 en een E0 zonder moeite. In de derde ronde trof hij een sterkere tegenstander. Alexander moest zich nipt gewonnen geven in een superspannende match.

Emily was de eerste ronde vrij waardoor ze relatief koud aan de match moest beginnen tegen een sterke B2 speelster. Haar motor raakte net niet op tijd warm gedraaid met verlies tot gevolg.

Ook Kiara (C4) was bij de dames c vrij in de eerste ronde, omdat haar tegenstander er niet was. In de volgende ronde moest ze het opnemen tegen reekshoofd nummer één. Ze vocht voor wat ze waard was en kon uiteindelijk met 11-9 in de belle winnen. In de 1/8e finale oversteeg Kiara haar eigen door van een C0 te winnen die op B4 staat. De kwartfinale bracht Kiara lange noppen. En dat dit niet haar ding is bleek ook andermaal. Desondanks legde Kiara een zeer mooi parcours af!

Annabel liet in de eerste ronde bij de dames D geen spaander heel van een D2. De ronde erna trof ze direct de latere belgisch kampioene. Ze verweerde zich goed en kon een set uit de brand slepen, maar meer zat er jammer genoeg niet in wegens een iets te hoge foutenlast.

In dezelfde reeks als Annabel hadden we met Sofie iemand die het toch ver zou kunnen schoppen. Als 6e reekshoofd was Sofie vrij in de eerste ronde. Hierna trof ze een D4 die ze makkelijk over de knie legde. Ook in de 1/8e en 1/4e finale liet ze zien dat ze in topvorm was. In de halve finale moest ze het opnemen tegen haar goede vriendin Britt. Na twee matchballen gered te hebben wist ze toch aan het langste eind te trekken. In de finale bleek de tegenstander, die ook al annabel uitschakelde, een maatje te groot. En zo was de eerste medaille binnen! Een dikke proficiat.

Bij de heren D hadden we met Yordi ook een kanshebber op een podiumplaats, maar dan moest hij wel op topniveau spelen. De eerste ronde was voor Yordi geen enkel probleem. Hierna trof hij een sterke D0. Yordi speelde geen wereldmatch, maar wist er toch als winnaar uit te komen. In de 1/8e finale maakte hij terug brandhout van de tegenstander. Wat hierna volgde heb ik zelf nog nooit gezien. Yordi speelde op zo een hoog niveau dat hij zowel de kwart, halve als finale met 3-0 wist te winnen. Een prestatie van jewelste! Na zijn zilveren medaille van vorig jaar bij de E’s , nu de gouden medaille bij de D’s!

Coaches en spelers kunnen tevreden terugblikken op een geweldig BK! De toekomst van Meerdaal ziet er glansrijk uit! Op naar het BK dubbel volgende week. Hopelijk behouden de spelers het uitstekende vormpeil en wie weet zit/zitten er nog medaille(s) aan te komen...