Round-up speeldag 6 - heren

De balans op de 6de speeldag is voor onze herenploegen als volgt: 5 overwinningen en 7 nederlagen. De uitslag van deze speeldag was bovendien 11-5. Liefst de helft van de gespeelde wedstrijden eindigde op deze score.

In 2de nationale ging de A-ploeg op bezoek bij leider Vervia A. Meerdaal begon flitsend door de eerste 2 wedstrijden te winnen, maar dan stokte de machine: 11-5 werd het.

De heren in Landelijke gingen op bezoek bij Schulen C dat als enige ploeg nog het maximum van de punten had. Onze B-ploeg heeft het geweten en mocht uiteindelijk blij zijn dat ze toch de eer hebben kunnen redden in de 15-1 afstraffing.

In 1ste provinciale stonden beide Meerdaalploegen voor een confrontatie met Essenbeek. De C-ploeg tegen de A-ploeg en de D tegen de B. Alle vier de ploegen stonden gezamenlijk laatste met slechts 1 overwinning uit 5 speeldagen. De C-ploeg speelde een sterke partij tegen de op papier sterkere tegenstander. Na een 2-4 achterstand draaide de motor op volle toeren en werden de zuid Brusselaars horendol gespeeld, met een 11-5 winst als gevolg. Om een D-ploeg achter tafel te krijgen was deze week nog heel wat gepuzzel nodig omwille van verschillende afwezigheden. Janus De Bondt en Pieter Philippaerts werden uit 2de provinciale weggeplukt. Het was een zeer spannende match. Met een 1-5 achterstand knokte de D-ploeg zich terug in de match en bij 7-7 waren de laatste 2 matchen alles bepalend. De sfeer was gespannen en de emoties laaiden hoog op. Meerdaal verloor de laatste 2 matchen en bleef met lege handen achter. Volgende week wordt de derby tegen Blauwput A best gewonnen om een beetje ademruimte te krijgen.

In 2de provinciale kregen de E-ploeg met VMS A (C2, C4, C4 en C6) en de F-ploeg met TTGB A (C2, C2, C4 en C6) de sterke leiders uit hun reeksen over de vloer. Beide ploegen verloren, maar er werden wel enkele prachtige individuele resultaten vastgelegd. In de E-ploeg was Kris Bogaerts (D0) de man van de avond. Hij versloeg een C4 én een C2. Yordi De Wel tekende ook voor een match in deze 5-11 nederlaag. Als E0 versloeg hij een C6. In de F-ploeg zorgden Florin Sandu, Bart Vankerkhove en Roald Guandalini voor een stunt in de 3-13 nederlaag. Ze wonnen alle 3 van de C4.

In 3de provinciale stond de degradatietopper tegen de buren van Pingouin D op het programma. Toon Van Meerbeek kreeg voor het eerst dit seizoen zijn kans in 3de provinciale.  Hij greep deze kans met beide handen en werd met 4 op 4 de matchwinnaar in de 5-11 zege. Hij verloor overigens slechts 1 set en zette dus dé prestatie van de week neer. De G-ploeg verlaat de degradatieplaatsen en mits winst tegen Humbeek C volgende week kunnen ze zich opmaken voor een rustig seizoen.

In 4de provinciale speelde de H-ploeg een onvervalste topper tegen co-leider VMS E. VMS had blijkbaar een voorgevoel dat Meerdaal deze match met rood had aangestipt en kwam maar met 3 man achter tafel. De H-ploeg won met overduidelijke 15-1 cijfers en staat zo voor het eerst alleen aan kop. In dezelfde reeks kent de I-ploeg een moeilijk seizoen. Deze keer verloren Wim Hermans en de zijnen van TTGB F met 11-5. De jeugdige K-ploeg speelde net zoals de H in VMS, maar dan tegen de D-ploeg. Ook hier stelde VMS maar 3 spelers op. Het werd een vlotte, maar zeer belangrijke overwinning (5-11). Hierdoor laat de K-ploeg de degradatieplaatsen voorlopig achter zich.

In 5de rolde de M-ploeg TTGB H op met 4-12. Raf Mesotten en Anton Van Oyen tekenden voor 4 overwinningen. Annabel Van Brabant won er 4 en Tania Vanderaerden won haar 1ste wedstrijd van het seizoen.  In de minireeks, dat 5B dit jaar voorstelt met maar 6 ploegen, trok Meerdaal L naar leider Overijse D. Door met 3 te gaan spelen werden de winstkansen van deze ploeg gefnuikt en kwam de score van de speeldag nog eens op het bord: 11-5 nederlaag. De N-ploeg kwam niet in actie.