Handleiding Bar

Als je de bar doet wordt je verwacht om ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Hieronder een overzichtje van de verschillende dagen en uren.

Belangrijke update ivm corona: Indien supporters iets wensen te drinken in de cafetaria dienen ze zich te registreren. De kapitein van de uitploeg is ook verplicht zijn/haar gegevens achter te laten.
Registreren kan via deze link

Hieronder volgt een chronologisch lijstje van de dingen die je moet doen als je de bar doet. Tafels opzetten behoort NIET tot jouw takenpakket dus dit hoef je niet te doen.

Voor de wedstrijden

 1. Doe de lichten van de zaal aan en pak de sleutels uit het kastje in het opbergruimte waar de tafels staan, dit kastje bevindt zich tegen de muur aan de linkerzijde als je binnenkomt. De code kan je vragen aan een bestuurslid.
 2. Aan de rechterzijde in het opbergruimte hangt een houten kastje. Deze doe je open met de één van de sleutels van de kleinste sleutelbos. Hier haal je de kassa uit.
 3. Neem de kassa mee en doe de cafetaria boven open. De lichten bevinden zich direct aan de linkerzijde.
 4. Doe alle kasten, de twee frigo’s en het raam (voor naar beneden te kijken) open met de juiste sleutels. Schuif het hek na het openen van het raam naar de RECHTERZIJDE.
 5. Haal de chips, leo’s en mars’en uit de meeste rechtse zwarte kast en leg deze op de bartafel
 6. Haal de prijslijst en de openers uit de grijze kast en leg deze ook op de bartafel.
 7. Haal vervolgens de computer, de printer en het papier uit de grijze kast. (sleutel hangt aan de grote sleutelbos). Plaats alles best op de bartafel.
 8. Haal ook het extra computerscherm uit de zwarte kast aan de linkerzijde van de grijze kast.
 9. Sluit vervolgens alles goed aan en start de laptop op.
 10. Het competitieprogramma start normaal automatisch op en kies de speeldag die die dag plaatsvindt.
 11. Vul de juiste spelers van TTC Meerdaal Leuven bij de juiste ploegen in (zie wekelijkse mail Dirk Lamproye)
 12. Duidt per ploeg een kapitein aan door het vinkje aan te klikken en maak deze speler ook hoofdscheidsrechter. (meestal is de kapitein de oudste van de ploeg)
 13. Van zodra de tegenstanders aangekomen zijn vraag je vriendelijk om de ploegopstelling door te geven en vul je dit ook in. Ook hier een kapitein aanduiden.
 14. Als zowel de thuis als uit ploeg de opstelling doorgegeven hebben druk je de scheidsrechterblaadjes af (bestand – afdrukken – scheidsrechterblaadjes). Vergeet geen leeg wit papier in de printer te steken alvorens af te drukken. (hiervoor gebruiken we geen competitiepapier)
 15. Als dit is afgedrukt knip je de scheidsrechterblaadjes en leg je ze in volgorde van de wedstrijden. Dit doe je voor alle ploegen en je zorgt dat de wedstrijden op tijd beginnen (zie tijdstip bovenaan)

 

Tijdens de wedstrijden

 1. Kijk de frigo’s na of er nog voldoende drank in zit. Indien niet moet je dit aanvullen. Voorraad van drank bevinden zich in de zwarte en grijze kasten. Als er bv iets niet meer is mag je dit altijd melden aan Dirk Lamproye.
 2. Leg alvast een ‘poef’ blad klaar voor het geval ploegen hun drankjes pas op het einde van de avond willen betalen (niet vergeten af te rekenen)
 3. Na elke match (dus per ronde) komen de spelers de scheidsrechterblaadjes terugbrengen. Vul de uitslag in op de computer bij de juiste ploeg. Geef telkens nieuwe scheidsrechterblaadjes mee zodat de matchen vooruitgaan. (Anders zou het wel eens een lange avond kunnen worden).

Na de wedstrijden

 1. Als alle matchen van een wedstrijd gedaan zijn kijk je nog eens goed na of alles is ingevuld en druk je het wedstrijdblad 3 keer af. (bestand – printen – wedstrijdblad – aantal = 3). Vergeet geen wedstrijdpapieren in de printer te leggen!
 2. Hierna laat je de kapiteins van beide ploegen de papieren tekenen en geef je één van deze papieren aan de uitploeg. De andere twee exemplaren leg je in de kassa.
 3. Vervolgens geef je een drankje, op kosten van TTC Meerdaal Leuven, aan zowel de thuis als de uitploeg. De kapitein van de thuisploeg is hier mede verantwoordelijk voor dus normaal zal je dit niet zelf moeten doen.
 4. Indien alle matchen en wedstrijdbladen ingevuld, afgedrukt en getekend zijn, dan moet je alleen nog de matchen uploaden naar de VTTL website. (bestand – upload naar VTTL – klik op ok). Normaal heeft de pc automatisch wifi en zou dit moeten lukken.
 5. Reken alle openstaande bedragen af die op de poef staan (NIET VERGETEN).
 6. Op het einde van avond (als iedereen naar huis is) dien je alleen nog alle glazen af te wassen, alles terug op zijn plaats te zetten en alle kasten te sluiten. Vergeet niet de kassa in het kastje in het opbergruimte beneden te leggen en ook op slot te doen. Als laatste leg je de sleutels terug in het kastje aan de linkerzijde en doe je dit ook op slot.
 7. Je doet alle lichten uit en je taak is volbracht!