Round-up speeldag 15 en voorbeschouwing speeldag 16

TTC Meerdaal Leuven A zorgde voor de stunt van de speeldag door te winnen van middenmoter Merelbeke A. Deze overwinning betekende niet alleen het eerste puntengewin van dit seizoen, maar gaat ook de geschiedenisboeken in als de eerste zege ooit in eerste nationale. Zowel de terugkeer van Sander Moeys als het debuut van Koen Popleu in 1e nationale zorgden duidelijk voor positieve vibes.

De B-ploeg speelde de topper van de speelweek tegen Meulebeke A. Ondanks onze sterke opstelling liep de avond zeker niet van een leien dakje. Yordi, Jimmy en Vanja hadden het niet onder de markt tegen de vieze noppenspelers. Gelukkig konden we rekenen op een ijzersterke Pascal Sterckx die zijn 4 matchen wist te winnen en een groot aandeel had in de 9-7 overwinning.

Meerdaal C kreeg woensdagavond te horen dat Nodo B voor de derde keer dit seizoen FF gaf. Drie keer forfait geven betekent algemeen forfait. Nodo B zakt dus al zeker in deze reeks. Een “concurrent” minder voor onze C ploeg.

De D-ploeg nam het op tegen co-leider Blauwput A. De tegenstander kwam verzwakt aan de start en daar wisten onze C0’en wel raad mee. Een verdiende 4-12 overwinning met een mooie 4/4 van Kenny Beckers. De E-ploeg kende in 1e provinciale minder geluk deze week. In een belangrijke match om het behoud ging het gelijk op tot 5-5. Hierna werden 3 vijfsetters verloren waardoor de veer gebroken was. Een 6-10 verlies was het verdict.

Meerdaal F kende een topavond tegen Werchter B dat toch met C4, C4, D0 en D2 aantrad. Pieter Philippaerts en Kris Bogaerts bleven ongeslagen. Stefano en Jelle waren goed voor elk drie matchen. De G-ploeg zakte af naar Vilvoorde. Onze spelers kenden een off-day en werden huiswaarts gestuurd met een pandoering.

Meerdaal H boekte een simpele zege tegen drie man van Werchter D. Vincent en Florin kenden geen genade met de tegenstand.

In vierde provinciale a gingen Blauwput C en Meerdaal I de strijd aan voor een promotieplaats. De buren van Blauwput hadden zich zwaar versterkt en gaven onze mannen ruimschoots het nakijken. Zo zakt de I-ploeg naar een vierde plaats op één punt van Blauwput en Humbeek. Meerdaal K dat net als de I vol voor promotie gaat had het geluk aan haar zijde en won met het kleinste verschil. Meerdaal L en M kenden dit weekend weinig succes en gingen voor de bijl.

Bij de jeugd wisten zowel de N-ploeg in de play-offs als de O-ploeg in de play-downs te winnen. De N blijft zo de eerste plaats bekleden.

Onze dames A wisten tegen Verdrinamur C een gelijkspel te behalen. Emily Moeys was duidelijk in goede doen won al haar matchen. Sofie en Annabel vulden aan met elk één matchke.

Voorbeschouwing week 16

Na een weekje welverdiende rust zal onze B-ploeg het opnemen tegen Hoeselt C. In de heenronde werd er verloren dus het is uitkijken geblazen met het oog op de titel.

Meerdaal Leuven H speelt in 4e provinciale de topmatch van het seizoen tegen leider Smash Overijse B. Kunnen onze Meerdalers de titel nog afsnoepen?

Ook onze dames spelen een levensbelangrijke wedstrijd tegen Oupeye. Om niet in de problemen te geraken wordt er best gewonnen tegen de voorlaatste in de stand.